Välkommen till vår butik Alma & Artur

Vi finns i Hagestad på Österlen längs vägen mellan Simrishamn och Ystad närmare bestämt mellan Borrby och Löderups kyrka.  Adressen är Österlenvägen 935, 271 77 Löderup.

Telefon: +46(0)73-6556542
E-post: info@almaartur.


Visa större karta

Världen behöver en butik till!

När natten närmar sig söker tusentals barn världen över en plats att sova tryggt på, en bit mat att äta och rent vatten att dricka. Som första steg till ett något bättre liv bygger vi tillsammans ”natthärbärgen för barn”.

Många barn skulle heller inte överleva, om de inte arbetade. Vi vill lyfta fram de hemlösa arbetande barnens villkor, men också finna lösningar och vägar ut för att göra vardagen mer human.

Tillsammans kan vi försöka skapa en trygg miljö där barn som arbetar på dagen och vanligtvis sover på gatan på natten kan finna en öppen dörr där de får mat, kan tvätta sig, och en plats att sova. Dessa barn är ständigt i riskzonen för att bli utsatta för våld och övergrepp.

Att lära sig att läsa och skriva är ett viktigt steg för att kunna påverka livssituationen. Skola i vanlig bemärkelse kan vara omöjligt att gå i då livet i stor utsträckning handlar om överlevnad. En timmes skola på morgonen kan vara en väg till att kunna läsa och skriva.

Vår målsättning är att arbeta tillsammans med barn och ungdomar för att identifiera problemen och hitta lösningar i deras lokala miljö. Barn och ungdomar arbetar tillsammans med vuxna för att skapa möjligheter till förändring. Detta gemensamma arbete utförs också i form av aktioner/projekt där fokus ligger på volontärt arbete där exempelvis lärare, läkare, tandläkare och socialarbetare går in och hjälper till en begränsad tid.

Behöver vi mer saker? Produkterna som du finner hos Alma och Artur är tillverkade av återvunnet material. Textilier, sjalar och överkast är tillverkade av gamla saris i siden och bomull. Med idogt arbete har kvinnor ute i byar på indiska landsbygden skapat nya produkter av gammalt material. Möbler såsom vackra skåp, bord mm har tillverkats av gammalt virke eller bara putsats upp och fått behålla sin vackra patina.

Vår målsättning är att du finner något vackert som du verkligen vill ha som du skulle vilja köpa oavsett var vinsten hamnade. När du handlar hos Alma och Artur bidrar du till att bygga upp verksamheten i norra Indien nära Pakistanska gränsen.

Butiken Alma & Artur finns i Hagestad utanför Löderup på Österlen i Skåne. Vi har öppet från Påsk tilloktober. Du når oss också via mail och telefon (se kontaktuppgifter).

Kom och hälsa på!
Tomas o Peg Lindstrand

 

Skrivet om oss

Magasinet Skåne, juli 2016, Mellan himlen och Österlen

Hemmets Journal, juli 2014

Bolig,  januari 2014

SVD Magasinet 30 november 2013 – God ide´

Lantliv Sommarhem, 2013

Magasinet Skåne, december 2012 – februari 2013 -  Årets butik Alma & Artur

Metro Bostad 7 september 2012 – All världens möbler på Österlen

Ystads allehanda 7 juli 2012 – En fot i Indien

Expressen, GT, Kvällsposten 1-2 juli 2012 – De släppte livlinan- och säljer möbler i Skåne och driver natthärbärge i Indien

Ystads allehanda 11 juni 2011 - Två nya butiker i Marsvinsholm